wtorek, 28 maja 2013

Z rabarbarem

Ciasto upiekłam. Kilka dni temu znalazłam przepis na blogu Bake&Taste, ale z braku rabarbaru upiekłam z jabłkami. Wyszło smacznie. Postanowiłam dziś powtórzyć. Udało mi się kupić rabarbar (kiedyś się szło po niego po prostu na łąkę za płotem ;-) Też wyszło smacznie. Polecam!




Przypominam - przepis stąd

16 komentarzy:

  1. Musiało być smaczne, bo kicia na talerzu też widać, zadowolona.
    Gratuluję zwycięstwa w konkursie zdjęciowym.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję!
      I smacznie też było :-)

      Usuń
  2. ajc... smaki nachodza, i odchudzaj sie tu czlowieku na wiosne ech.. :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale wiesz, rabarbar nie tuczy ;-)

      Usuń
    2. I dzięki za info o tej stronce z przepisami :)

      Usuń
  3. Jak patrzę na zdjęcia tego kuszącego ciasta to tylko jedno przychodzi mi do głowy - piski z Drogi Mlecznej!
    ...więc piszczę, bo takie to niam!!! :-))))

    OdpowiedzUsuń
  4. Piski? Dobrze, że nie wrzaski ;-)

    Faktycznie - niam! Polecam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wrzaski to gdy talerz już pusty ;-)

      Usuń
  5. Jadłem parę dni temu :) smaczne ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam szarlotkę, ale rabarbar też dobry bo kwaśny. Robię je nieco inaczej, ale różnice minimalne i mówić nie ma o czym.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz, przepisów na szarlotkę są tysiące - grunt, że by smacznie wyszło :-)

      Usuń
  7. Smaka mi narobiłaś, wieki rabarbaru nie jadłem, że o placku nie wspomnę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rabarbar też dawno był gościem w moich potrawach, a tu pasował idealnie.

      Usuń